Már napok óta azon gondolkodtam, hogy ki kéne próbálni a szilvalekvár főzést. Barackból már csináltam néhányszor, az idén már a málna is megvolt, de szilvát még soha nem raktam el. Vasárnap szerettem volna néhány kiló szilvához jutni, de mint nem túl gyakorlott piacra járó, nem tudtam, hogy a piacok vasárnap zárva tartanak. Szóval maradt a ma reggel. Jó korán kimentem a piacra, és vettem hat kiló szilvát. Megkerestem azt a helyet, ahol a legpuhábbnak tűnt, hogy könnyű legyen kimagozni, és ne kelljen órákig főzni. Mikor hazaértem, azonnal nekiálltam, hogy feldolgozzam. Jó alaposan megmostam, kimagoztam, majd kezdődhetett a főzés. A legkellemetlenebb az üvegek megtöltése volt, mert közben többször jól leforráztam a kezemet. Most fejjel lefelé pihennek az üvegek törölközőkbe és köntösökbe bugyolálva, hogy lassan hűljenek ki.
Lekvár
2009.08.10. 11:35 Cézár imádó
Szólj hozzá!
Címkék: terhesség kismama bébi főzés baba lekvár
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.