BABÁZUNK

"Azt kérdezed tõlem hogyan vártalak? Mint az éjszakára fölvirrad a nap, mint a délutánra jön az alkonyat, mint ha szellõ jelzi a förgeteget- ezer pici jelbõl tudtam jöttödet. Mint tavaszi reggel a nap sugarát, fagyos téli este jégcsap illatát, mint az alma ízét, tejet, kenyeret- pedig nem is láttalak még, úgy ismertelek. Mint a fény az árnyat, záport a virág, mint patak a medrét, madarat az ág, mint sóhajos nyári éjjel a fák az eget- mindenkinél jobban téged így szerettelek. "

Nyafi számláló

Lilypie Breastfeeding tickers

Friss topikok

  • motymoty: Lehet még meghívót igényelni? Reménykedem! (2010.08.09. 14:46) Legyen meghívós?
  • manner: Nálunk is valami ilyesmi a (távlati) cél kajaügyben... de még fényévekre vagyunk... ügyesek vagytok! (2010.08.03. 10:39) Egy kis összefoglaló
  • rolibaba: @Cézár imádó: Nem semmi az öreglány... Ajándékot pofátlanság visszakérni... (Szerintem!) (2010.08.01. 23:28) Az első láthatás
  • Julcsi84: Boldog névnapot Tündéri pici lány!!! Puszim!! (2010.08.01. 21:27) Orchidea névnap:)
  • Cézár imádó: @manner: már kinyomta magát és négykézláb hintázik:) (2010.08.01. 13:16) Nenene - bababa

Altatóorvos

2009.10.15. 12:37 Cézár imádó

Most jöttem az altatóorvostól. Egy végtelenül szimpatikus nő volt. Jó lenne, ha esetleg szükség lesz rá, akkor ő lenne ott. Elmondta, hogy mit érdemes tudni a gerinc közeli érzéstelenítésekről. Két féle ilyen létezik. Az EDA (epidurális) és a spinális érzéstelenítés. Az epidurálisnál a kemény agyhártya közti üregbe fecskendezik az érzéstelenítőszert. Ebből létezik az úgynevezett "sétáló epidurál", ami nem szögezi az ágyhoz az embert, vagyis lehet vele mozogni, és aktívan részt venni a szülésben. Én erre szavaznék. A spinálisnál viszont totál lebénítják az embert (liquortérbe fecskendezik be az érzéstelenítőt), és másnapig meg se mozdulhat, mert egy remek kis fejfájással gazdagodhat. A babát se tudja ellátni, és őrzőbe kerül, ahol még látogatókat se fogadhat (ezt inkább császárnál alkalmazzák). Én ráírattam a beleegyező nyilatkozatomra, hogy császárnál is inkább az EDA-t kérném. Persze leginkább mindenféle szerek nélkül szeretnék szülni. Én elég szívósnak tartom magam, de mivel még nem szültem, el se tudom képzelni, hogy mekkora és milyen fájdalommal jár. Lehet, hogy nem fogom tudni elviselni, és akkor bizony nem riadok vissza az EDA-tól.  Volt még vérnyomás mérés, oxigénszint mérés, és némi szívhallgatózás. Átnézte a labor leleteimet, és az EKG-t. Mindent teljesen rendben talált. Ez az orvos is alaposan rácsodálkozott a cipőmre. A kilencedik hónapban nem sűrűn látnak ilyen darabokat. Mától tízessel kezdődik a hátralévő napok száma (19). Közeledik a várva várt időpont:)))

2 komment

Címkék: terhesség kismama kórház orvos bébi baba mama epidurális altatóorvos spinális eda

A bejegyzés trackback címe:

https://babazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr781451704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csigamami 2009.10.15. 14:38:18

Nekem a ruhäimra szoktak räcsodälkozni :o) A magassarkut egyebkent sem szeretem, de ha van egy kis sarok nem gond. Viszont egy darab kismama rucim sincs... :o)

Cézár imádó 2009.10.15. 22:15:46

Én imádom a szép magassarkú cipőket. Az a gyengém. Kismama ruhából csak nadrágot vettem. Se szoknyát, se ruhát. Felsőkből végig a terhesség előttieket hordtam, bár most kezdenek kicsit rövidek lenni:) Néha hátul kikandikál a derekam... a hasamat legalább eltakarja a nadrág "terhes" része:))))
süti beállítások módosítása