BABÁZUNK

"Azt kérdezed tõlem hogyan vártalak? Mint az éjszakára fölvirrad a nap, mint a délutánra jön az alkonyat, mint ha szellõ jelzi a förgeteget- ezer pici jelbõl tudtam jöttödet. Mint tavaszi reggel a nap sugarát, fagyos téli este jégcsap illatát, mint az alma ízét, tejet, kenyeret- pedig nem is láttalak még, úgy ismertelek. Mint a fény az árnyat, záport a virág, mint patak a medrét, madarat az ág, mint sóhajos nyári éjjel a fák az eget- mindenkinél jobban téged így szerettelek. "

Nyafi számláló

Lilypie Breastfeeding tickers

Friss topikok

  • motymoty: Lehet még meghívót igényelni? Reménykedem! (2010.08.09. 14:46) Legyen meghívós?
  • manner: Nálunk is valami ilyesmi a (távlati) cél kajaügyben... de még fényévekre vagyunk... ügyesek vagytok! (2010.08.03. 10:39) Egy kis összefoglaló
  • rolibaba: @Cézár imádó: Nem semmi az öreglány... Ajándékot pofátlanság visszakérni... (Szerintem!) (2010.08.01. 23:28) Az első láthatás
  • Julcsi84: Boldog névnapot Tündéri pici lány!!! Puszim!! (2010.08.01. 21:27) Orchidea névnap:)
  • Cézár imádó: @manner: már kinyomta magát és négykézláb hintázik:) (2010.08.01. 13:16) Nenene - bababa

8 hetes

2010.01.06. 08:54 Cézár imádó

Az én kis drágaságom ma nyolc hetes. Két napja újra „jókislány”. Rengeteget mosolyog ránk. Ma a gyerekorvos tanácsára kipróbáltam, hogy átalussza-e az éjszakát. Éjfélkor megetettem… és reggel hétig aludt. Szintén a gyerekorvos okos gondolata, hogy annyira minike a babánk, hogy tömjük jobban, mint amennyit a súlya alapján kéne ennie. Az most kb. 600ml egész napra. 400-450-et szopik, és a többit tápszerből kapja. Ez elég macerás, mert nem mindig ugyanannyit szopik, ezért mérjük szopás előtt és után is. Az orvos szerint tömjek csak bele nyugodtan 200ml tápszerrel többet. Hát nem teszem. Nem fogom kitágítani a kis gyomrát azért, hogy kibukja ami nem kell neki. Tegnap este voltunk csípőszűrésen egy budai magánrendelőben. Már a telefonban is nagyon szimpatikus volt az orvos, és ez a valóságban se volt másként. Ő maga vetkőztette le Nyafikát. Az első mondata az volt, amikor meglátta a masnis kis ruhácskáját, hogy „de rózsaszín”:)))) Mindent teljesen rendben talált. Nyafika szereti balra fordítva tartani a fejét, úgy ahogy a méhlepényben feküdt a hasamban (a 4d ultrahangon láttuk). Erre is rákérdeztem, mert ugye paramamiknál már csak így szokás. Szerencsére ezzel sincs probléma. Azt mondta, hogy tegyünk a jobb oldalára olyan dolgokat, amik érdekelhetik, így majd arra fog nézni. Babácska egy hang nélkül tűrte, hogy vizsgálgassák. A kocsiban hazáig aludt. Igazi „álombaba”. Tegnap délután aludt először hason. A játszószőnyegre tettük, ahogy szoktuk, hogy emelgesse a fejecskéjét. Ilyenkor rendszerint elkeseredetten üvölt. Most letette a fejecskéjét és mély álomba szenderült. Amikor felemeltük onnan, nyakig pisis volt, de elöl. Eddig mindig arra figyeltem, hogy hátul nehogy kifollyon valami. Mostantól arra is ügyelhetek, hogy elöl jól zárjon. A légzésfigyelő végre a matrac alá került. A kórház óta a lepedő alatt volt, hogy ne riasszon folyton. Szegénykét nagyon nyomhatta. Ha betettük a bölcső közepére, addig vergődött, mi ki nem jött a szélére, hogy a lehető legkisebb felületen érintkezzen a kemény lapokkal. Ma reggel végre ott találtuk a közepén:)

1 komment

Címkék: orvos bébi baba mama gyerekorvos légzésfigyelő hason alvás csípőszűrés

A bejegyzés trackback címe:

https://babazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr481650836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shelley · http://little-lili-rose.blogspot.com 2010.01.06. 19:24:22

Happy 2 hót Nyafibébi:)

nagyon szépséges^^
süti beállítások módosítása