BABÁZUNK

"Azt kérdezed tõlem hogyan vártalak? Mint az éjszakára fölvirrad a nap, mint a délutánra jön az alkonyat, mint ha szellõ jelzi a förgeteget- ezer pici jelbõl tudtam jöttödet. Mint tavaszi reggel a nap sugarát, fagyos téli este jégcsap illatát, mint az alma ízét, tejet, kenyeret- pedig nem is láttalak még, úgy ismertelek. Mint a fény az árnyat, záport a virág, mint patak a medrét, madarat az ág, mint sóhajos nyári éjjel a fák az eget- mindenkinél jobban téged így szerettelek. "

Nyafi számláló

Lilypie Breastfeeding tickers

Friss topikok

  • motymoty: Lehet még meghívót igényelni? Reménykedem! (2010.08.09. 14:46) Legyen meghívós?
  • manner: Nálunk is valami ilyesmi a (távlati) cél kajaügyben... de még fényévekre vagyunk... ügyesek vagytok! (2010.08.03. 10:39) Egy kis összefoglaló
  • rolibaba: @Cézár imádó: Nem semmi az öreglány... Ajándékot pofátlanság visszakérni... (Szerintem!) (2010.08.01. 23:28) Az első láthatás
  • Julcsi84: Boldog névnapot Tündéri pici lány!!! Puszim!! (2010.08.01. 21:27) Orchidea névnap:)
  • Cézár imádó: @manner: már kinyomta magát és négykézláb hintázik:) (2010.08.01. 13:16) Nenene - bababa

Apasági nyilatkozat

2009.07.03. 14:24 Cézár imádó

Ma reggel (július 3.) elmentünk az önkormányzatba, hogy apasági nyilatkozatot csináltassunk. Mivel nem vagyunk házasok, és nem is készülünk összeházasodni, ezért ennek az iratnak a megléte szükséges ahhoz, hogy a gyereket az apa nevére anyakönyvezzék, különben automatikusan az anya vezetéknevét kapja. Ez az én névválasztásom esetében különösen lényeges szempont volt, mert a nevemhez kicsit se passzolna. Az ügyfélfogadás 8-kor kezdődött. Mi voltunk az elsők. Amikor bementünk, az ügyintéző megkérdezte, hogy nem akarunk-e összeházasodni, mert akár azonnal meg is tehetnénk (soron kívül, a terhesség miatt). Nem változott az álláspontunk. Az apasági kiállításához szükség volt mindkettőnk igazolványára és lakcímkártyájára, a terhességi kiskönyvre, és egy igazolásra az orvostól, ami tartalmazza a terhesség tényét és a szülés várható idejét. Néhány perc múlva, kezünkben az iratokkal már távozhattunk is. Kiderült, hogy a kerület a mindenkinek járó egyszeri anyasági támogatáson kívül még ad valami pénzt a baba születésekor. Az ehhez szükséges nyomtatványt is magunkhoz vettük. Ami jár, az jár:-))))

2 komment

Címkék: apa terhesség kismama önkormányzat baba kiskönyv apasági nyilatkozat

A bejegyzés trackback címe:

https://babazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr311224521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csigamami 2009.07.04. 13:55:39

Szia! Figyi ez hogy is van akkor? Mi össze szeretnénk házasodni, még mielőtt megszülök, de úgy néz ki, hogy minden bürokratikus izé-bizét figyelembe véve szeptember előtt esélyünk nincs rá :os Holott minden papírunk rendjén.... De még államigazgatási hivatal (minimum 5 hét... utána időpont egyeztetés minimum 5 héttel a tervezett előtt, tehát az 10 hét és mindezt csak személyesen lehet elintézni, mármint a hivatalokat.... és ez a 10 hét a minimum...) Ami azt jelenti, hogy 33 hetes leszek (18. hét óta megrövidült méhnyakkal), mire kaphatunk időpontot, HA VAN MÉG SZABAD.... Nem mondott esetleg nálatok az ügyintéző valamit, hogy milyenis ez a soronkívüliség?????

Cézár imádó 2009.07.04. 14:10:34

Szia Csigamami! Az ügyintéző azt mondta, hogy a terhesség ténye elegendő a soronkívüliséghez. Minket azonnal össze akart adni:-)
süti beállítások módosítása